Helena


Hej vad roligt att du hittade hit! 

Jag arbetar som Somatisk Terapeut vilket innebär att jag involverar hela vår kloka kropp och vårt nervsystem i terapin. Jag är bla utbildad till Somatic Experiencing®Practitioneeer och till att leda Familjekonstellationer.

Här följer en kortare sammanfattning om vem jag är och hur jag arbetar, du hittar mer information på min hemsida via länken nederst på sidan. 

Efter många år som sjuksköterska, chef och projektledare började jag bli mer och mer intresserad av personligt växande, mitt eget och andras. Detta tog mig på en inre resa under många år och ledde så småningom till att jag vidareutbildade mig inom traumaterapi.

Efter 7 år i Kanada med egen mottagning har jag nu flyttat hem till Linköping och startat upp min verksamhet här på Lilla Kliniken.

Under vår resa genom livet stöter vi ibland på olika känslor som rädslor, ilska och sorg som kan vara svårt att förstå, hantera och komma vidare med själv. Då vi kanske också varit utsatta för någon form av trauma behöver vi lära oss att förstå, lita på och engagera hela kroppen för att återfå full kapacitet och livsglädje.

Som Somatic Experiencing® Practitioner (SEP) stöttar jag dig att lära känna hur ditt nervsystem reagerar med fight/flight/freeze i olika situationer när det autonoma nervsystemet bedömer situationen som ett hot. Genom samtal och kroppskännedom får du verktyg att använda i vardagen och du kan hitta tillbaka till din egen inre styrka och livskraft igen.

Ibland tar vi omedvetet på oss mönster eller bär på lidande åt någon annan i vår familj eller i tidigare generationer. Detta kan man titta på genom att sätta upp sin egen Familjekonstellation. Ibland görs detta med hjälp av en grupp där olika personer får representera personer i ditt familje-system. Detta kan även göras individuellt med hjälp av objekt.

För mer information om mig, min bakgrund, utbildning och hur jag arbetar finner du på www.helenaswanstrom.com

Och har du frågor och/eller vill boka en session är du välkommen att kontakta mig via info@helenaswanstrom.com eller på telefon 073-5466056