MEDICINSK YOGA

Grundutbildning

Yoga utformad för en målgrupp med fysiska och psykiska hinder, underbar för alla.

17-18 oktober samt 14-15 november

Medicinsk yoga är framtagen för att kunna ge stöd till dem som har besvär med smärta eller annat som hindrar från full aktivitet. Metodiken kommer huvudsakligen från Kundaliniyogan. Under denna kursen kommer du även få ta del av hur fascian påverkar kroppen och hur vårt nervsystem funkar. Många lider idag av olika former av utmattning och forskningen visar att yoga, meditation och medveten närvaro hjälper.
En klass är uppbyggd utifrån en mall där du bestämmer innehållet. Klassen börjar med att landa ner på mattan med hjälp av andetaget, sen kommer den fysiska delen med asanas. Avslutas med vila och meditation.
Under den här utbildningen får du ta del av en bred bas av olika asanas, andnings- meditationstekniker för att kunna leda grupper och enskilda sessioner. Med dig i häftet får du några fasta upplägg för att kunna starta upp med klasser snabbt. Du får även tips på passande musik för avslappning och meditation. Tanke är att på sikt bygger dina egna klassupplägg utifrån vad just klassen där och då behöver. Det är väldigt värdefullt att arbeta med sin intuition.

En sammanfattning av kursen:
- 4 heldagar med teori ihop med praktiska övningar
- Kroppens anatomi, kroppens fysiska och psykiska aspekter
- Skador och förebyggande
- Detaljerad genomgång av asanas och assistering
- Yogafilosofins grunder
- Pedagogik, hur sätter du upp en klass.
- Mindfulness
- Du får med dig tryckt kurslitteratur
- Varje dag startar vi med ett skönt pass.

För att slutföra kursen krävs 100% närvaro samt dokumenterat deltagande i 10 yogaklasser.
Efter slutförd kurs erhåller du ett diplom.

Pris: 6500kr t.o.m 15 september, därefter 7300kr. Inkl. moms.
Anmälningsavgift 1500 kr i samband med bokning till BG: 5126-6310 med ditt namn och YU som meddelande. Betalas ej tillbaka vid avbokad plats. Resterande betalar du senast 2 veckor innan kursstars till samma BG. Därefter är kursen ej avbokningsbar. Kvitto kommer när hela summan är betald.


Lärare: Jenny

BOKA KURS HÄR